18.01.2022 | 4 min branja | Novice

Obvezno zavarovanje odgovornosti na italjanskih smučiščih

Smučarji, deskarji in drugi, ki uporabljate smučišča v Italiji, morate imeti od 1. januarja 2022 obvezno zavarovanje odgovornosti za škodo, ki bi jo povzročili tretjim osebam.
Zavarovalno kritje odgovornosti vam zagotavljamo z zavarovanjem G24 Tujina, in sicer z izbiro dodatnega kritja ODGOVORNOST. Po spletni sklenitvi G24 Tujina s kritjem ODGOVORNOST boste na vpisani e-mail prejeli tudi potrdilo v angleškem jeziku.


Pri izbiri zavarovalne vsote razmislite o svojih potrebah

Z dodatnim kritjem ODGOVORNOST imate kritje v primerih nenadnega in presenetljivega škodnega dogodka, ki ima za posledico poškodovanje oseb ali stvari. V Italiji zakon ne predpisuje višine zavarovalne vsote pri novem obveznem zavarovanju, a je zato še toliko bolj pomembno, da izberete primerno višino. Pri izbiri zavarovalne vsote za zavarovanje v tujini s kritjem ODGOVORNOSTI (na smučanju in nasploh), upoštevajte vaše potrebe, saj so morebitne odškodnine, ki bi jih oškodovanci zahtevali od vas, lahko zelo visoke. Priporočamo, da izberete paket, ki vam bo zagotavljal celovito varnost.

Katere zavarovalne vsote za zavarovanje odgovornosti lahko izbirate?

V različnih kombinacijah imate na voljo za zavarovanje odgovornosti tri različno visoke zavarovalne vsote, in sicer:

  • zavarovalno vsoto do 25.000 EUR (v paketu A),
  • zavarovalno vsoto do 50.000 EUR (v paketu B),
  • zavarovalno vsoto do 100.000 EUR (v paketih C ali D).

Pred odhodom na smučanje si natisnite potrdilo

Obvezno zavarovanje odgovornosti boste ob dogodku na smučišču  v Italiji morali dokazati.  Zato od 1. 1. 2022 po spletni sklenitvi G24 Tujina in kritjem ODGOVORNOST avtomatsko prejmete tudi potrdilo v angleškem jeziku.

Če na smučanje v Italijo odhajate z družino, pazite na vpis podatkov družinskih članov, ki se morajo ujemati z osebnimi dokumenti, kar bodo preverjali v morebitnih kontrolah na smučišču. Pred odhodom k našim zahodnim sosedom priporočamo, da si potrdilo tudi natisnite.

G24 Tujina nudi celovito varnost

Poleg kritja ODGOVORNOST lahko na svojo polico G24 Tujina dodate še druga kritja, če jih potrebujete:

  • POTOVANJE – za vse, ki radi potujete z letalom, saj vključuje preklic leta, izguba/kraja prtljage, zamudo prtljage/leta, izgubo/krajo osebnih dokumentov.
  • NEZGODA – kritje za primer nezgode, ki ima težje posledice kot so: smrt ali operacije zaradi nezgode v tujini.
  • ODPOVED POTOVANJA – kritje, ki poskrbi za stroške odpovedi potovanja iz nepredvidljivih dogodkov.
  • PREKINITEV POTOVANJA – kritje, ki poskrbi za povračilo stroškov neizkoriščenega dela bivanja na potovanju zaradi zavarovalnega primera iz osnovnega kritja G24 Tujina.
  • BANČNE KARTICE - to kritje poskrbi za škodo zaradi zlorabe ukradene oziroma izgubljene bančne kartice v tujini, krita pa je tudi kraja gotovine.

V Italiji več kot 30.000 nesreč letno na smučiščih

Decembra 2019 so poročali o več kot 30.000 nesrečah vsako leto (v povprečju okoli 20 ljudi letno izgubi življenje), od katerih jih je 1.700 zahtevalo zdravljenje poškodb, med njimi tudi zelo hudih. Cilj obveznega zavarovanja odgovornosti v Italiji je zagotoviti odškodnino vsem tistim, ki utrpijo telesno ali gmotno škodo zaradi nesreč, ki se zgodijo na smučiščih.

Spletna sklenitev G24 Tujina