G24 Mladi voznik

Avtomobilsko zavarovanje za mladega voznika, ki še nima 3 leta vozniških izkušenj.

Sklenite online

Kaj je glavna prednost zavarovanja G24 Mladi voznik?

Ker je zavarovanje mladega voznika G24 Mladi voznik vezano na VOZNIKA in ne na vozilo, ima mladi voznik kritje vedno, ne glede na to katero vozilo vozi in ne glede na to, kje je to vozilo zavarovano. Tako lastniki sposojenih vozil ne potrebujejo doplačila za povečano nevarnost na svojih policah za avto zavarovanje. Če mladi voznik ali kandidat za voznika povzroči prometno nesrečo z izposojenim vozilom, lastnik tega avta ne utrpi finančnih posledic


Na voljo so 3 paketi z različnimi kombinacijami zavarovalnih kritij: obveznega zavarovanja (AO), zavarovanje za voznika (AO-plus) in tudi kasko zavarovanja.

Z G24 Mladi voznik si lahko zagotovite naslednja kritja:

Avtomobilska odgovornost (AO)

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je obvezno zavarovanje za avto, namenjeno kritju materialne in nematerialne škode, ki jo z vozilom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju. Skleniti ga mora vsak lastnik vozila še predno se z vozilom poda v promet.

Zavarovanje voznika za telesne poškodbe (AO-plus)

Obvezno avtomobilsko zavarovanje AO ne krije poškodb voznika, zato vam priporočamo, da poskrbite tudi za lastno varnost. Kadar pozvročite prometno nesrečo ste z zavarovanjem za avto AO Plus upravičeni do odškodnine za lastne telesne poškodbe. 

Avtomobilski kasko (AK)

S sklenitvijo poskrbite za svojo finančno varnost, saj nastale škode na vašem vozilu ne krijete iz lastnih sredstev. Ob sklenitvi kasko zavarovanja za avto lahko izbirate med različnimi obsegi kritja in višino franšize ter tako zavarovanje prilagodite vašim potrebam in finančnim zmožnostim.

Paketi G24 Mladi voznik

Na voljo so 3 paketi, med katerimi izbirate glede na potrebe in želje ter konkretne situacije. Preverite kateri paket G24 Mladi voznik je za mladega voznika ali kandidata za voznika ustrezen glede na zavarovanje vozila in vozilo, ki ga vozi. 

Mladi voznik 1 - 52,26 €/leto Mladi voznik 2 - 81,01 €/leto Mladi voznik 3 - 137,89 €/leto
AO in AO+ (G24/Generali)
AO in AO+ (katerakoli zavarovalnica)
AK (G24/Generali)
AK (katerakoli zavarovalnica)
Sposojen avto
Lasten avto

Kateri paket izbrati? Oglejte si G24 Mladi voznik v praksi

Za lažje razumevanje zavarovanja G24 Mladi voznik smo pripravili tabelo s situacijami, ko ima mladi voznik svoj avto in ko si avte sposoja od družinskih članov in prijateljev. Skozi praktične primere boste spoznali, kateri paket je naprimernejši za mladega voznika v vaši družini. 

 

OGLEJTE SI PRIMERE V PRAKSI

Ocena izkušnje G24

Zavarovanje G24 Mladi voznik

Pogosta vprašanja o kritju G24 Mladi voznik

Mladi voznik oz. voznik začetnik je vsak, ki že ima vozniški izpit, vendar ima manj kot tri leta vozniških izkušenj. Šteje se od datuma, ko prvič opravi vozniški izpit. Mladi voznik je tudi kandidat za voznika, ki običajno vozi v spremstvu staršev.

Vsak mladi voznik, ki vozi svoj avto ali si ga izposoja. To zavarovanje namreč zagotavlja varnost pred finančnimi posledicami, ko mladi voznik vozi katerokoli avto, tudi če je izposojen in povzroči prometno nesrečo. Varnost zagotavlja mlademu vozniku  in tudi lastniku avta, saj mu ni potrebno plačati dodatnega kritja za povečano nevarnost na svoji polici.

Zavarovanje za mladega voznika G24 Mladi voznik stane od 49,65 €/leto do 131,00 €/leto, odvisno od izbranega paketa oz. vaših potreb in zahtev. Če izberete plačilo na obroke, stane le od 4,35 € do 11,49 € na mesec.

Tudi G24 Mladi voznik uporablja sistem bonus – malus. Ko mladi voznik prvič sklene zavarovanje G24 Mladi voznik in nima predpolice druge zavarovalnice, začne s 14. premijskim razredom (kar pomeni 0 % bonusa).

Vsako leto brez škode pridobi en premijski razred (kar pomeni 5 % bonusa vsako leto). Če povzroči nesrečo, izgubi tri premijske razrede.

Najnižji premijski razred je 10. in najvišji premijski razred je 20.

Seveda, bonus – malus pridobljen pri zavarovanju G24 Mladi voznik lahko prenesete na G24 Avto, ko kupite svoj avto in s tem dodatno prihranite.

  • Če mladi voznik vozi več avtov v družini, mora imeti vsak avto na zavarovalni polici tudi doplačilo za povišan rizik mladega voznika. To doplačilo je nujno, če z vozilom upravlja tudi mladi voznik, sicer škoda ob morebitni prometni nesreči ni krita. Če pa ima mladi voznik samostojno polico G24 Mladi voznik, lahko vozi vsa vozila v družini, ki ne potrebujejo kritja za povišan rizik mladega voznika. In to je lep prihranek. Mladi voznik pa je brez skrbi, saj z zavarovanjem G24 Mladi voznik, ki je vezan na VOZNIKA, lahko vozi katerikoli avto.
  • Ko mladi voznik sklene to zavarovanje, začne v 14. premijskem razredu. Vsako leto zavarovanja brez škode mu prinese en premijski razred manj in dodaten prihranek pri premiji.
  • Premijski razred, ki ga mladi voznik pridobi z zavarovanjem G24 Mladi voznik in brezškodnim dogajanjem, lahko prenese na polico, ko sklene zavarovanje za svoj avto.

Primer:

Mladi voznik je star 16 let in je kandidat za voznika v spremstvu očeta ter z 18. letom opravi vozniški izpit. Vozi očetov avto, oče pa nima sklenjenega doplačila za mladega voznika na svoji polici, zato sklene G24 Mladi voznik v prvem letu s 14 premijskim razredom. Do 20. leta ima ta voznik ves čas sklenjeno polico G24 Mladi voznik. Škode v vseh štirih letih ne povzroči. Pri 20. letih se odloči kupiti svoj avto. Premijski razred, ki si ga je privozil s polico G24 Mladi voznik je 11. 11. premijski razred ali 20% bonusa lahko sedaj uporabi na polici za svoj avto. To je lep prihranek pri strošku zavarovanja prvega avta.