G24 Kolesar

Kolesarsko zavarovanje, ki nudi zaščito posameznikom ali celi družini, če se zgodi kaj neprijetnega med uporabo kolesa, e-kolesa in kolesa s prikolico ali sedežem.

SKLENITE ONLINE

Z G24 Kolesar si lahko zagotovite naslednja kritja:

Odgovornost

Krije vašo odgovornost za škode, ki  jih povzročite tretjim osebam med vašo rekreativno uporabo kolesa na območju Evrope.

Nezgoda

Krije izplačilo zavarovalnine ne glede na kraj nezgode za primer trajne invalidnosti zaradi nezgode, smrti zaradi nezgode, zlomov in izpahov ter izvedbo in plačilo stroškov storitve prehodne oskrbe na območju Slovenije. 

Asistenca

Zagotavlja pomoč ob nezgodi kolesarja in pomoč ob okvari / poškodbi / tatvini kolesa ali njegovih delov v Sloveniji in sosednjih državah.

Dodatna zaščita v tujini

Zagotavlja pomoč in krije zdravstvene in dodatne stroške kolesarja ob nezgodi s kolesom na območju Evrope.

Do zavarovanja G24 Kolesar ugodneje s kuponom Generali ZAME

Generali ZAME je brezplačen program lojalnosti, ki omogoča popuste pri naših partnerjih in zavarovalne ugodnosti pri sklepanju zavarovanj. Za zavarovanje G24 Kolesar lahko prejmete kupon z do 20% popustom na redne cene zavarovanja. 

Prevzemite kupon za popust

Potrebujete tudi kasko zavarovanje kolesa?

Kasko zavarovanje za kolo nudi dve kritji, in sicer splošni kasko in krajo. Splošni kasko krije poškodbe na kolesu, ki se pripetijo med kolesarjenjem, v času mirovanja, med prevažanjem kolesa. Zavarovanje krije poškodbe na kolesu, obvezni opremi, pogonskem motorju (električnega kolesa) ali dodatni opremi. Kritje kraje kolesa pa je delno omejeno, saj je kritje podano le, če je bilo kolo v času tatvine v zaklenjenem prostoru (garaža, stanovanje…) ali v zaklenjenem vozilu.
Če potrebujete tudi kasko zavarovanje kolesa, to preprosto označite med sklenitvijo zavarovanja G24 Kolesar in stopili bomo v kontakt z vami in skupaj oblikovali ponudbo in kasko zavarovanje skladno z vašimi željami in potrebami. Ponudbo za kasko zavarovanje kolesa lahko naročite skupaj s katerim koli izbranim paketom G24 Kolesar - M, L ali XL.

 

Doplačilo za kolesarske spuste - downhill

Če se pri kolesarjenju ukvarjate tudi s kolesarskimi spusti, tako imenovanimi "downhill" to predstavlja večji rizik za morebitne poškodbe in zato znaša doplačilo 100 % premije izbranega paketa M, L ali XL. Le z doplačilom ste lahko brezskrbni tudi pri tej vrsti rekreacije. 

 

Kritja G24 Kolesar lahko izbirate v okviru paketov M, L in XL, ki so prilagojeni posamezniku ali celotni družini

M L XL
Odgovornost
Nezgoda
Asistenca
Dodatna zaščita v tujini

Paketi G24 Kolesar

Na voljo so 3 paketi, med katerimi izbirate glede na potrebe in želje ter konkretne situacije. Bodite pozorni na zavarovalne vsote (ZV), ki predstavljajo najvišji znesek izplačil vseh zavarovalnih primerov v zavarovalnem letu. V primeru, ko je kolesarsko zavarovanje posamično, imate kritje tudi za otroka, če je z vami na kolesu v otroškem sedežu ali prikolici kolesa. Kritje velja tudi za hišnega ljubljenčka, če kolesari z vami v prikolici kolesa. Kritja so podana le pri uporabi kolesa s kolesarsko čelado. 
 

KRITJA / PAKET M L XL
ODGOVORNOST  ZV ZV ZV
Na osebah in stvareh (soudeležba 10% oz. min 100 € do max 900 €) 60.000 € 60.000 € 60.000 €
Območje kritja Evropa Evropa Evropa
NEZGODA ZV ZV ZV
Smrt zaradi nezgode 10.000 € 10.000 € 10.000 €
Invalidnost zaradi nezgode s progresijo 15.000 € 15.000 € 20.000 €
Zlomi, izpahi zaradi nezgode 500 € 500 € 500 €
Prehodna oskrba zaradi nezgode 200 ur / 8 prevozov 200 ur / 8 prevozov  200 ur / 8 prevozov
Območje kritja (velja za vsa kritja, razen prehodne oskrbe) cel svet cel svet cel svet
ASISTENCA OB NEZGODI KOLESARJA IN OKVARI / POŠKODBI / TATVINI KOLESA   ZV  ZV 
   

1.200 €
600 € / dogodek, 2 dogodka / leto

2.000 €
1.000 € / dogodek, 4 dogodki / leto

Asistenčne storitve 24/7 doma in v tujini  
Manjše popravilo kolesa na kraju dogodka   popravilo do 60 min,
stroški materiala do 50 €
popravilo do 60 min,
stroški materiala do 50 €
 Prevoz kolesa do najbližjega servisa ali na dom  
Stroški prevoza kolesarja     do 200 € do 300 €
Stroški prenočišča kolesarja      do 100 €/noč, max 3 noči
Stroški obiska svojcev poškodovane osebe, hospitalizirane v tujini    
Predujem za stroške (dodatno k ZV za Asistenco)   600 € 1.000 €
Območje kritja   Slovenija Slovenija in sosednje države
(HR, IT, AUT, HUN)
DODATNA ZAŠČITA KOLESARJA V TUJINI       ZV
      15.000 €
Asistenčne storitve 24/7 vse dni v letu    
Medicinska oskrba in obisk zdravnika    
Zdravljenje    
Zdravila in medicinski pripomočki    
Nujne zobozdravstvene storitve     do 100 €
Prevoz do najbližje klinike ali bolnišnice in nazaj    
Prevoz v domovino    
Prevoz in bivanje za osebo, ki ostane v spremstvu    
Spremstvo in prevoz mladoletne osebe    
Prevoz posmrtnih ostankov    
Območje kritja     Evropa
POSAMEZNIK (premija paketa z davkom) 18,79 € 32,79 € 51,90 €
DRUŽINA (premija paketa z davkom) 36,83 € 64,27 € 101,72 €
 

SKLENITE PREKO SPLETA

Ocena izkušnje G24

G24 Kolesar

Ko potrebujete pomoč, pokličite Asistenčni center Generali

Ko potrebujete asistenčne storitve iz zavarovanja G24 Kolesar (za kritji Asistenca in Dodatna zaščita v tujini), vedno najprej pokličite Asistenčni center Generali na telefonsko številko 080 88 48 ali iz tujine na: +386 5 66 28 500.

Svetovalci v našem centru vas bodo v najkrajšem času obvestili o nadaljnjih korakih, ki jih je potrebno storiti za vaš konkreten primer. Stroške klicev na asistenčni center iz tujine povrnemo po vrnitvi v domovino. Shranite si vse račune in dokazila o stroških, saj jih bo potrebno priložiti k prijavi škode po nesrečnem dogodku doma ali v tujini. 

Pokličite +386 5 66 28 500

Pogosta vprašanja o zavarovanju G24 Kolesar

Družina so osebe, ki so navedene na vaši polici in živijo z vami v skupnem gospodinjstvu ter ste med seboj v družinskem razmerju: to so lahko vaš zakonec ali partner iz druge pravno priznane skupnosti in vaši otroci, pastorki, rejenci ali posvojenci do dopolnjenega 26. leta starosti.

G24 Kolesar nudi 4 sklope kritij: odgovornost kolesarja, nezgoda, asistenco ob nezgodi zavarovanca s kolesom in ob okvari / poškodbi / tatvini kolesa ali njegovih delov ter dodatna zaščita kolesarja v tujini.

V naši ponudbi smo jih strnili v tri pakete: M, L in XL . Vsak paket je sestavljen iz posameznih sklopov kritij:

Kritja znotraj posameznega paketa so vnaprej določena in jih ni mogoče spreminjati.

 

Da, asistenca krije tudi manjša popravila na kraju samem. Kriti so stroški prihoda izvajalca popravil na kraj škodnega dogodka in stroški popravila vašega kolesa, če je kolo nevozno in ga je možno popraviti v roku 60 minut (npr. izpraznjena pnevmatika pri kolesu). Poleg stroškov popravila so kriti tudi stroški rezervnih delov in materiala do višine 50 €.

Bodite pozorni, asistenca v paketu L nudi asistenčne storitve v Sloveiji, kritje asistence v paketu XL pa je razširjeno še na sosednje države.

Da, vsak družinski član, ki je zapisan na polici, ima kritja s svojo zavarovalno vsoto skladno z izbranim paketom.

Kritja smrt zaradi nezgode, invalidnost s progesijo, zlomi in izpahi ter kritje prehodne oskrbe imajo določene zavarovalne vsote, ki veljajo za vsakega družinskega člana posebej. Za otroke do 14. leta starosti kritje Smrt zaradi nezgode ne velja.

Kasko zavarovanja za kolo v tem trenutku ni mogoče skleniti preko spleta, lahko pa pri sklepanju zavarovanja G24 Kolo označite, da želite prejeti tudi ponudbo za kasko zavarovanje vašega kolesa. V tem primeru vas bomo kontaktirali, vam pripravil ponudbo in če vam bo ustrezala, vam bomo kar na daljavo tudi sklenili kasko zavarovanje kolesa.

Za kolesa je možnost pri kasko zavarovanju skleniti dve kritji:

  • splošni kasko z odbitno franšizo 4%;
  • kraja.

Pri delni kombinaciji »kraja« je kritje pri zavarovanju koles omejeno. To pomeni, da zavarovanje krije škodo samo v primeru, če je bilo kolo v času tatvine v zaklenjenem prostoru (garaža, stanovanje…) ali v zaklenjenem vozilu.

Pomembno: Zavarovanje NE krije škode, če je bilo kolo na vozilo pritrjeno s sistemom proti kraji!

Invalidnost s progresijo pomeni, da če skupni odstotek trajne invalidnosti znaša več kot 50%, za vsak odstotek invalidnosti nad 50% priznamo dvakratni odstotek zneska za izračun zavarovalnine. To pomeni: če skupni odstotek invalidnosti znaša 70%, izplačamo 50%+ (2 x 20%) = 90 % zavarovalne vsote, določene za trajno invalidnost zaradi nezgode.