Zavarovanje za tujino G24 Tujina

Zavarovanje za tujino poskrbi za brezskrbno dopustovanje v tujini. Vključuje tudi vse prevoze do zdravstvene ustanove, tudi s taksijem ali helikopterjem. Velja že čez 2 uri po sklenitvi v Sloveniji.

SKLENITE ONLINE

Kritja zavarovanja za tujino G24 Tujina

ZDRAVJE je osnovno kritje zavarovanja za tujino, saj so v njem vključene vse storitve, ki so potrebne za nujno zdravljenje v tujini. Če želite še več brezskrbnosti, pa lahko k osnovnemu kritju dodate še 6 dodatnih kritij: POTOVANJE, NEZGODA, ODGOVORNOST, ODPOVED POTOVANJA, PREKINITEV POTOVANJA ali BANČNE KARTICE.

Z osnovnim kritjem ZDRAVJE si zagotovite 24-urno pomoč asistenčnega centra v slovenskem jeziku, če se znajdete v težavah v tujini. Krita je organizacija zdravstvene pomoči in obveščanje vas in vaših najbližjih ter stroški nujnega zdravljenja in medicinske oskrbe, zdravil, medicinskih pripomočkov in nujnih zobozdravstvenih storitev. Poleg tega so kriti tudi ostali stroški, kot so prevozi v zdravstveno ustanovo in nazaj, prevoz v domovino, iskanje in reševanje, bivanje spremljevalca ter spremstvo vaših mladoletnih otrok.

S kritjem POTOVANJE imate krite tudi stroške zaradi preklica leta, izgube ali kraje prtljage, zamude pri izročitvi prtljage ali zamude leta ter izgube ali kraje osebnih dokumentov. Kriti so stroški, če ob dogodku potrebujete nujno nakazilo denarja ali predujem varščine ali če denar potrebujete v kazenskem postopku. Za vas uredimo in organiziramo tudi vse spremembe bivanja in rezervacije ter obveščamo vaše najbližje in organiziramo pravno pomoč.

NEZGODA krije izplačilo zavarovalnine v višini dogovorjene zavarovalne vsote ali njenega dela ob nastopu dveh nepredvidljivih dogodkih. Prvi je smrt zaradi nezgode, drugi pa operacija (v tujini ali doma) do katere je prišlo zaradi nezgode, ki se vam je pripetila v tujini.

 

ODGOVORNOST krije vašo odgovornost za škode, ki jo v tujini povzročite tretjim osebam in se nanaša tako na poškodbe tretjih oseb (telesna poškodba, obolenje ali smrt osebe) kot tudi na poškodovanje stvari. V primeru zavarovalnega primera iz tega kritja je vaša soudeležba (odbitna franšiza) 10% od odškodnine oz. minimalno 50 €. 

ODPOVED POTOVANJA vam krije oziroma povrne stroške, ki ste jih imeli, ker ste odpovedali potovanje zaradi nepredvidenih dogodkov. Kritje se nanaša samo na potovanja, ki so bila rezervirana v času veljavnosti vašega zavarovanja, ki je sklenjeno za trajanje enega leta - torej celoletno zavarovanje.

PREKINITEV POTOVANJA vam krije tiste stroške, ki jih utrpite zaradi predčasnega povratka s potovanja zaradi težje poškodbe, bolezni ali smrti tudi v vaši družini (iz kritja ZDRAVJE) in vam organizator potovanja ne povrne stroškov za neizkoriščen del bivanja na potovanju.

 

Kritje BANČNE KARTICE krije škodo, ki jo utrpite zaradi zlorabe vaše kartice s strani tretje osebe, če kartico izgubite ali vam jo protipravno odvzamejo. Enako velja tudi, če vam ukradejo oz. protipravno odvzamejo gotovino.

Vsa kritja so vam podrobno na razpolago v Pogojih zavarovanja.

Kakšno zavarovanje za tujino je potrebno izbrati?

Preden se odpravite v tujino, se na to dobro pripravite, da vam kakšna nevšečnost v tujini ne bo pokvarila dopusta ali potovanja. Nekaj nasvetov za izbiro zavarovanja: 

 • če greste v tujino večkrat letno, a vaša potovanja niso daljša od 3 mesecev, sklenite CELOLETNO ZAVAROVANJE za tujino, ki nudi kritje za večkratna potovanja krajša od 90 dni ( multitrip) in pri tem prihranite 10%;
 • če greste v tujino za več kot 3 mesece skupaj, morate izbrati ENKRATNO ZAVAROVANJE in predviden čas trajanja (do max. 1 leto);
 • če odhajate na primer na potovanje za eno leto in se ne boste vračali vsake 3 mesece v domovino, je potrebno izbrati ENKRATNO ZAVAROVANJE za 1 leto;
 • če greste v tujino s svojim partnerjem ali družino, sklenite družinsko zavarovanje, kjer so na isti polici zavarovani vsi družinski člani;
 • če greste v tujino v bližnje evropske države, izbirajte med nižjimi zavarovalnimi vsotami (npr. paket A ali B), za bolj oddaljene države sveta pa priporočamo pakete z višjo zavarovalno vsoto (npr. C ali D);
 • če greste v tujino, je zavarovanje potrebno skleniti še pred odhodom, sicer je čakalna doba (karenca) za veljavnost zavarovanja 5 dni;
 • če greste na smučanje v Italijo, ne pozabite, da je zavarovanje ODGOVORNOSTI obvezno za vstop na smučišče. 

Vedno izberite zavarovanje, ki ustreza vašim potrebam. Če niste prepričani, smo vam na voljo na 080 24 07.

Kako poteka sklenitev G24 Tujina?

 1. Najprej izberete s kom in kam potujete ter trajanje in začetek zavarovanja.
 2. Nato izberete želeni paket z zavarovalno vsoto ter morebitna dodatna kritja. Več o paketih zveste s klikom na »Podrobnosti paketa«
 3. Na tem koraku vnesete vse zavarovane osebe. S klikom na gum »Dodajte osebo« vnesete več oseb.
 4. Tukaj vnesete podatke zavarovalca – osebe, ki sklene in plača zavarovanje G24 Tujina.
 5. Na Povzetku preverite vse vnesene podatke in jih po potrebi popravite s klikom na »Uredi«.
 6. Plačate lahko s plačilnimi karticami, spletno banko ali UPN nalogom. Če ste izbrali celoletno zavarovanje pa lahko plačate tudi na 4 obroke.

Spletna sklenitev

Paketi zavarovanja za tujino G24 Tujina

Na voljo imate 5 paketov, med katerimi izbirate glede na potrebe in želje ter destinacijo vašega potovanja v tujino. Primerjajte pakete in izberite tistega, ki je za vas najbolj primeren.  Osnovnemu kritju ZDRAVJE lahko dodate kritje POTOVANJE ter seveda vsa ostala DODATNA KRITJA.

Ocena izkušnje G24

Zavarovanje G24 Tujina

Ko potrebujete pomoč, pokličite Asistenčni center Generali

Ko potrebujete storitve iz zavarovanja G24 Tujina, vedno pokličite Asistenčni center Generali na telefonsko številko +386 5 66 28 500.

Svetovalci v našem centru bodo v najkrajšem času poiskali najbližjo zdravstveno ustanovo in vas obvestili o nadaljnjih korakih, ki jih je potrebno storiti za vaš konkreten primer. Stroške klicev na asistenčni center povrnemo po vrnitvi v domovino. Shranite si vse račune in dokazila o stroških, saj jih bo potrebno priložiti k prijavi škode, ko se vrnete iz tujine. 

Pokličite +386 5 66 28 500

Zakaj Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ni dovolj?

Zavarovanje za tujino G24 Tujina Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja
Kritje stroškov v javnih zdravstvenih ustanovah
Kritje stroškov v zasebnih zdravstvenih ustanovah
24-urna asistenca v slovenščini
Kritje celotne višine stroškov zdravljenja
Kritje prevoza v domovino

Pogosta vprašanja o zavarovanju za tujino G24 Tujina

Zavarujete se lahko vsi, ki potujete v tujino kot turisti, popotniki, izletniki, poslovneži ter študentje in dijaki, ki greste na študijsko izmenjavo ali študij v tujino.

Za osebe starejše od 75 let je potrebno doplačilo premije.

Na voljo je 5 paketov zavarovalnih vsot za osnovno kritje ZDRAVJE:

 • A: 30.000 EUR (območje svet),
 • B: 60.000 EUR (območje svet),
 • C: 110.000 EUR (območje svet),
 • D: 250.000 EUR (območje svet),
 • F: 30.000 EUR (območje Balkan).

Če potrebujete višjo zavarovalno vsoto, nas prosimo pokličite na 080 24 07 in skupaj bomo poiskali rešitev, ki bo ustrezala vašim potrebam.

Informacije o zavarovalnih vsotah na ostalih dodatnih kritjih G24 Tujina si oglejte tu

Priporočamo, da višino zavarovalne vsote izberete glede na državo, v katero potujete: 

 • Če potujete v bližnje evropske države, kot so Hrvaška, Avstrija, Nemčija ali Italija, lahko zadostuje že zavarovalna vsota v višini 30.000 EUR.
 • Če pa se odpravljate na druge kontinente in v države kot so ZDA, priporočamo izbiro višje zavarovalne vsote, vsaj 110.000 EUR oziroma več.
  Stroški zdravstvenih storitev so namreč v ZDA izjemno visoki in že manjša zdravstvena nevšečnost vam lahko brez ustreznega zavarovanja povzroči velike finančne težave. Poleg tega oddaljenost od domovine bistveno vpliva na stroške vrnitve. 
 • Za vstop v določene države velja, da morajo potniki obvezno imeti sklenjeno zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco in določena je tudi minimalna zavarovalna vsota. Določene države zahtevajo, da je v zavarovanju izrecno vključeno tudi kritje za COVID. Zato svetujemo, da se predhodno dobro seznanite z vsemi zahtevami glede na destinacijo vašega potovanja. 

V pomoč smo pripravili zemljevid sveta z označenimi priporočljivimi zavarovalnimi vsotami:

 • Če izberete območje BALKAN, vam zavarovanje velja v državah: Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora in Severna Makedonija.
 • Če izberete območje SVET, pa zavarovanje za tujino G24 Tujina velja v vseh državah sveta, razen v državi stalnega ali začasnega bivališča.

Kritja zavarovanja G24 Tujina so izključena za države in teritorije, ki so sonkcinirane. Aktualen seznam držav, v katerih zavarovanje G24 Tujina ne velja, je dostopen v naši sankcijski klavzuli

Da, tudi otroke je treba zavarovati. Če potujete z mladoletnimi otroci, vam priporočamo sklenitev družinskega zavarovanja. Na družinsko polico lahko sicer vključite svoje otroke do 26. leta starosti, vendar morate potovati skupaj. 

Če gredo stari starši in vnuki skupaj na dopust čez mejo, lahko sklenejo družinsko polico G24 Tujina. Omejitev na družinski polici je, da sta na njej lahko le 2 generaciji, od tega 1 generacijo predstavljajo otroci do starosti 26 let.

V italiji od 1.1.2022 veljajo nova pravila, ki dovoljujejo vstop na smučišče le pod pogojem, da imate sklenjeno zavarovanje civilne odgovornosti do tretje osebe (po italijnasko Assicurazione RCT - Responsabilità civile verso terzi). Če tega nimate, sledi kazen od 100 do 150 evrov in odvzem smučarske karte. Omenjeno zavarovanje sicer lahko sklenete ob nakupu karte (doplačilo od 2,5 do 3 evre na osebo na dan), a to ni potrebno, če boste sklenili zavarovanje G24 Tujina, in izbali dodatno kritje Odgovornost, kar bo tudi ugodneje. 

Zavarovanje krije tudi nujne stroške zdravljenja za vsa akutna poslabšanja kroničnih bolezni.
Vsa zavarovalna kritja, povezana s kronično boleznijo, so omejena na od 1.000 do 4.000 €. Odvisno od izbranega paketa. 

Svetujemo, da zavarovanje sklenete doma oziroma pred odhodom v tujino. Če pa se zgodi, da se že nahajate v tujini in sklenete zavarovanje, bo vaše zavarovalno kritje pričelo veljati šele po preteku 5 dni od dneva začetka zavarovanja (karenca). Zavarovanje prične veljati po uspešnem plačilu premije. 

Kritje za bolezen COVID-19 je avtomatsko vključeno na vseh obstoječih, kakor tudi na novo sklenjenih zavarovanjih za tujino z asistenco od 7. 6. 2021 dalje brez doplačila premije. Če imate sklenjeno družinsko polico kritje velja tudi za vse zavarovance na polici.