Pogosta vprašanja o avto zavarovanju

Prebrskajte najpogosteje zastavljena vprašanja in odgovore nanje. Če ne najdete svojega odgovora, nam vedno lahko zastavite svoje vprašanje.

Sklenitev avto zavarovanja

G24 Avto je avtomobilsko zavarovanje, ki ga lahko sklenete le preko spletne strani. Na voljo vam je 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu, v le nekaj korakih. Sklenitev zavarovanja >>

Če je vaša koda za popust še veljavna, jo lahko unovčite v postopku sklenitve avto zavarovanja G24 Avto, vendar je potrebno sklenitev opraviti preko povezave: www.g24.si/kodapopust. Polje za kodo se prikaže na dnu strai po izbiri vseh želenih kritij (na koncu drugega koraka). 

Če potrebujete pomočne oklevajte in nas pokličite na 080 24 07 ali pišite na info@g24.si

Prednosti sklenitve avtomobilskega zavarovanja G24 Avto:

 • privlačna cena,
 • sklepanje 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu, in sicer kjer koli se nahajate (od doma, na dopustu, v službi ...),
 • "sam svoj zastopnik" - hitra in enostavna sklenitev v le nekaj korakih,
 • za sklenitev potrebujete minimalno količino podatkov,
 • zavarovalno polico in potrdilo za podaljšanje registracije prejmete na vaš e-naslov takoj po sklenitvi oziroma plačilu premije,
 • varnost v skladu z evropskimi regulativami, plačilo premije opravite preko varne povezave,
 • brezplačna podpora in svetovanje na telefonski številki 080 24 07,
 • zavarovanja so oblikovana po meri strank v skladu z domačimi in mednarodnimi trendi ter svetovnimi najboljšimi praksami,
 • pred potekom zavarovanja vas o tem pravočasno in brezplačno obvestimo, predlog obnovljene police pa dobite 30 dni pred iztekom zavarovanja na svoj e-naslov.

Registrsko številko svojega vozila vnesete na 1. koraku sklepalnika in prihranite ročno vašanje vseh podatkov vašega avta. Takoj, ko potrdite vnos svoje registrske številke, se vam bodo na naslednjem podkoraku izpisali vsi potrebni podatki o vašem vozilu. Tako boste preskočili zamudno vnašanje podatkov avta, ki so potrebni za informativni izračun in sklenitev G24 Avto zavarovanja.
 

Kaj pa v primeru, da svoje registrske številke ne poznam oziroma je še nimam?

V tem primeru na 1. koraku avto sklepalnika enostavno kliknite na gumb "Preskoči" in nato na naslednjem koraku ročno vnesete podatke o svojem vozilu. Informativni izračun pridobite že pri 2. koraku in ga lahko tudi shranite ali pa nadaljujete postopek sklenitve.

Sklenitev zavarovanja G24 Avto je namenjena izključno fizičnim osebam, ki svoj avto ne uporabljajo v komercialne ali posebne namene.

Zavarovanje ni namenjeno:

 • osebam, ki opravljajo storitve, vezane na vozila: taksisti, izposoja vozil (rent-a-car);
 • lastnikom starodobnih vozil posebne vrednosti;
 • tako imenovanim pick-up vozilom, npr. poltovornjaki;
 • samozaposlenim osebam (s. p.).

Enostavno in hitro. Izpolnite le obrazec na sklepalniku, ki vključuje podatke o vozniku in vašem avtu, si ogledate izračun premije ter na koncu sklenete avtomobilsko zavarovanje. Na e-naslov, ki ste ga navedli, boste nato prejeli zavarovalno polico, potrdilo o zavarovanju in zavarovalne pogoje.

Naši sodelavci v klicnem centru na brezplačni številki 080 24 07 ne pripravljajo izračunov, ampak so strankam na voljo v primeru težav pri sklepanju, v primeru tehničnih težav oz. za nudenje druge pomoči uporabnikom. Za izračun premije morate sami vnesti potrebne podatke, ki jih pridobite tudi iz svojih dokumentov (zavarovalna polica, prometno dovoljenje, …).

Da. Zavarovanje je mogoče skleniti le preko spletne strani www.g24.si. Za vse informacije pa lahko pokličete tudi na brezplačno telefonsko številko 080 24 07 ali nam pišete na info@g24.si

Premijski razred, ki je naveden na vaši zavarovalni polici, predstavlja vaš delež bonusa oz. malusa (v %), ki ga imate na obstoječi zavarovalni polici. Pri vnosu podatkov je potrebno številko premijskega razreda vnesti v polje "Premijski razred", pri tem pa upoštevati, da v to polje vnesete trenutni premijski razred (ga prepišete iz svoje zadnje zavarovalne police), ki se nato prilagodi glede na vaše škodno dogajanje v zadnjem zavarovalnem letu. 

IZJEMA: V naslednji nižji premijski razred napredujete le, če je bila vaša trenutna zavarovalna polica veljavna vsaj 10 mesecev. Če temu ni tako, morate izbrati 1 razred višji PR, kot ga imate na trenutni polici, saj bo le tako upoštevan pravilen PR. Npr: imate premijski razred PR 05, veljavnost police 7.10.2023-16.3.2024 (manj kot 10 mesecev), zato izberete en razred višji PR - PR 06. 

Podatek o premijskem razredu bomo preverili v registru avtomobilskih zavarovanj in vas v primeru odstopanj zaprosili za posredovanje dokazila.  

Plačilo lahko izvedete v enkratnem znesku ali obročno (na 12 mesečnih obrokov s plačilom preko trajnika na 18. dan v mesecu). Plačilo premije v celoti ali plačilo prvega obroka lahko poravnate s plačilno-kreditnimi karticami (Visa, Visa Electron, Mastercard, Diners, N26, Revolut), preko spletne banke (NLB Klik in Bank@Net) ali s plačilnim nalogom (UPN).

Trenutno so na voljo 3 ugodnosti:

 • v drugem koraku sklepalnika lahko s klikom na okence "Želite nižjo ceno?" odgovorite na 6 kratkih vprašanj o načinu vaše vožnje in pridobite do 9% popust na celotno premijo zavarovanja;
 • ugodnost pri plačilu z Diners plačilno kartico, in sicer popust v višini 5% na AO in AO-plus. V drugem koraku v sklepalniku izberite svojo "Ugodnost za imetnike Diners kartice", mi pa vam bomo priznali dogovorjeni popust na primijo za kritji AO in AO-plus.  
 • popust ob plačilu v enkratnem znesku - obračunamo vam dodaten popust v višini 5 %. 

Vse tri ugodnosti so združljive.

Skrbi in vprašanja, ki se vam porajajo v povezavi z nizko ceno so odveč. Ponudba je namenjena predvsem strankam, ki iščejo resnično najbolj ugodna avtomobilska zavarovanja, a še vedno z visoko kakovostjo storitve, dobrim kritjem in učinkovitim škodnim servisom.

Cena je ustrezno prilagojena – znižana na račun tega, da si zavarovanje sklenete sami, praktično s klikom ali dvema - brez obiska poslovalnice ali zavarovalnega agenta. Zavarovalna premija je tudi zmanjšana za vse ostale morebitne stroške, ki so povezani z delom zavarovalnih svetovalcev. Zavarovalno polico in pogoje prejmete po e-pošti po plačilu premije za zavarovanje. Takoj po sklenitvi lahko nadaljujete tudi spletno podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja.

Hitro, enostavno in zares ugodno.

Ob sklenitvi zavarovanja boste na e-naslov, ki ste ga navedli ob sklepanju, prejeli celotno dokumentacijo – zavarovalno polico, potrdilo o zavarovanju avtomobilske odgovornosti za podaljšanje registracije, obvestilo zavarovalnice o zapadlosti premije in posledicah neplačevanja premije ter zavarovalne pogoje. Če ste ob sklepanju izbrali tudi izdajo zelene karte, boste le-to prejeli s priporočeno pisemsko pošiljko, preko katere vam pošljemo tudi Evropsko poročilo, ki ga izpolnite v primeru prometne nesreče. Zavarovalno polico podpišete na mestih, kjer je predvideno polje "Podpis zavarovalca". Zavarovalnici ni potrebno vračati nikakršne dokumentacije. Podpisano polico morate imeti v vozilu, potrdilo pa potrebujete za podaljšanje prometnega dovoljenja. 

Polico boste prejeli na e-naslov, ki ste ga navedli ob sklepanju zavarovanja. Svetujemo vam, da preverite vse vnesene podatke in e-naslov. Zavarovalno polico natisnete in podpišete, saj brez vašega podpisa ni veljavna, ničesar pa vam ni potrebno pošiljati nazaj na zavarovalnico. 

Zavarovalna polica, ki jo boste prejeli po e-pošti, je podpisana s skeniranim podpisom in je kot takšna veljaven dokument. 

Za vse informacije o ponudbi zavarovanj, dodatna pojasnila in vsa vprašanja so vam na voljo operaterji svetovalci preko e-pošte na naslov: info@g24.si in na brezplačni telefonski številki 080 24 07 ob delavnikih do 17h.

Za vse informacije in podporo smo vam na voljo na e-naslovu info@g24.si in brezplačni telefonski številki 080 24 07.

Zavarovalno polico smo vam poslali na e-naslov, ki ste ga navedli ob sklenitvi, skupaj s pripadajočo dokumentacijo. V kolikor ste e-pošto izbrisali, nam pošljite zahtevek oz. sporočilo na info@g24.si in poslali vam bomo duplikat police. 

Brez skrbi. V naših izračunih je upoštevan dosežen bonus na podlagi podatkov, ki ste jih vnesli kot podlago za izračun premije.

Trenutno veljavni pogoji avtomobilskega zavarovanja G24 Avto in Dokument z informacijami o avtomobilskem zavarovanju G24 Avto so dostopni na naši spletni strani Avto zavarovanje

V kolikor želite dostopati do zavarovalnih pogojev in Dokumenta z informacijami o avtomobilskem zavarovanju G24 Avto, ki so veljali v času sklenitve vašega zavarovanja, jih najdete na povezavah na zavarovalni polici, ki ste jo prejeli na svoj e-naslov ali v našem spletnem arhivu.

 • Arhiv vseh zavarovalnih pogojev je dostopen TUKAJ
 • Arhiv vseh Dokumentov z informacijami o avtomobilskem zavarovanju je dostopen TUKAJ.

Zavarovalna kritja G24 Avto

Kot že ime pove, mora imeti po zakonu vsak avtomobil, ki ga želimo registrirati, sklenjeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti (zavarovanje AO).
Zavarovanje avtomobilske odgovornosti krije škodo, ki jo zavarovanec povzroči s svojim ravnanjem v prometu drugim osebam. Zavarovanje krije škodo na stvareh (škodo na drugih vozilih, zgradbah, ipd.) in škodo na osebah. Kritje velja tudi v tujini, za izkaz veljavnosti izven Slovenije pa si je priporočljivo priskrbeti zeleno karto – mednarodno veljavno potrdilo o zavarovanju avtomobilske odgovornosti.
Osnovno zavarovanje krije le škodo, povzročeno drugim udeležencem v prometu, ne pa tudi škodo, povzročeno zavarovancu/povzročitelju nesreče, zato priporočamo, da zavarovanje AO nadgradite še z dodatnim zavarovanjem zaradi telesnih poškodb voznika – zavarovanjem AO-plus.

.

Zavarovanje AO-plus zagotavlja pravico do zavarovalnine za poškodbe, ki jih je utrpel voznik, ki je povzročil prometno nesrečo z vašim avtom, česar osnovno zavarovanje avtomobilske odgovornosti ne vključuje. 

Kasko kritje pomeni visoko stopnjo varnosti za vaše vozilo. Kasko krije škodo zaradi uničenja ali poškodovanja vašega avta, ki nastane neodvisno od voznikove volje zaradi naslednjih vplivov:

 • prometna nesreča,
 • padec ali udarec kakega predmeta,
 • požar,
 • nenadno zunanje toplotno delovanje ali kemično delovanje,
 • direkten udar strele,
 • eksplozija, razen jedrska eksplozija,
 • vihar,
 • toča,
 • potres,
 • zemeljski plaz,
 • snežni plaz,
 • demonstracija ali manifestacija,
 • padec zračnega plovila,
 • zlonamernih ali objestnih dejanj tretjih oseb,
 • poškodovanja tapeciranih delov vozila ob nudenju pomoči ponesrečencem v nesreči,
 • namernega poškodovanja zavarovanih stvari, zaradi preprečitve večje škode,
 • poplava,
 • kraja.

Poleg avtomobilskega kaska se lahko odločite še za delni kasko, ki omogoča dodatna kritja za primere trka v žival, poškodb na steklih svetilih in ogledalih ter poškodb na parkirišču. Spoznajte avtomobilsko zavarovanje G24 in 2 paketa delnega kaska.

Z zavarovalno pogodbo je dogovorjeno, da zavarovanec sam nosi del škode zaradi česar se dajatev zavarovalnice zniža za znesek soudeležbe zavarovanca pri škodi (franšiza). Franšiza je v zavarovalni pogodbi določena v fiksnem znesku, ki ga izberete ob sklenitvi zavarovanja (100, 300, 600 ali 900 € soudeležbe). Franšiza se upošteva pri vseh zavarovalnih primerih iz kasko kritja.

Kasko krije škode na vozilu, ki nastane neodvisno od voznikove volje med vožnjo ali v mirovanju in nudi zaščito ne samo v primeru prometne nesreče amapak tudi zaradi vplivov kot je: toča, poplave, potres itd.). Delni kasko kritje pa nudi omejena kritja proti določenim tveganjem, ki jim je vaš avto morebiti bolj izpostavljen:

 • poškodbe svetil, ogledal in stekel,
 • poškodbe zaradi trka v žival in
 • poškodbe na parkirišču.

Glavna prednost sklenitve delnega kaska je dejstvo, da uveljavljanje škode ne vpliva na vaš premijski razred  oz. izgubo bonusa. Vaše zavarovanje naslednje zavarovalno leto tako ne bo dražje.

Pri delnem kasku je franšiza fiksna in znaša 50 € za vsak zavarovalni primer, pri kasko zavarovanju pa jo izberete sami ob sklepanju - izbirate lahko med 100, 300, 600 ali 900 €.  

Več o kasku in delnem kasku.

Franšiza je znesek soudeležbe zavarovanca pri škodi. Ker je z zavarovalno pogodbo dogovorjeno, da zavarovanec sam nosi del škode, zaradi česar se dajatev zavarovalnice zniža za znesek soudeležbe zavarovanca pri škodi (franšiza). Zavarovalnica ne povrne škode, ki je manjša od franšize. Če pa je škoda višja, se od nje odbije franšiza. Franšiza je v zavarovalni pogodbi določena v absolutnem znesku, ki ga izberete ob sklenitvi zavarovanja (kasko: 100, 300, 600 ali 900 €, delni kasko: 50 €). Franšiza se upošteva pri vseh zavarovalnih primerih.

Kritje

Ogled (tudi na daljavo)

Slike

G24 Kasko 100 € franšiza

 

G24 Kasko 300 € franšiza

 

G24 Kasko 600 € franšiza

 

G24 Kasko 900 € franšiza

 

G24 Delni Kasko L

 

G24 Delni Kasko XL

 

Asistenca nudi v primeru okvare, poškodbe ali izginotja vašega avta 24-urno organizacijo in kritje stroškov asistenčnih storitev, kot na primer za: 

 • pomoč na kraju okvare ali poškodbe vozila,
 • nadomestno vozilo,
 • vleko vozila oziroma prevoz vozila,
 • stroški prevoza in prenočišča potnikov,
 • dostava rezervnih oziroma nadomestnih delov,
 • dostava goriva,
 • dostava rezervnih avtomobilskih ključev,
 • pomoč v primeru smrti zavarovanca v tujini.

Omejitev vseh stroškov po posameznem primeru znaša 2.000 €, omejitev vseh stroškov po tvoji polici v enem zavarovalnem letu pa 4.000 € ne glede na starost vozila.

Nezgodno zavarovanje krije invalidnost in smrt voznika in potnikov, ki se nahajajo v vašem avtu, v primeru prometne nesreče. Kritje velja ne glede na zdravstveno stanje in starost potnikov. 

Zavarovalni vsoti:

 • za primer smrti 20.000,00 €,
 • za primer invalidnosti 40.000,00 €.

Pokličete nas na eno od spodnjih telefonskih številk: 

V okviru asistence vam bomo nudili pomoč, popravilo ter reševanje in vleko vašega avta, ter vam glede na situacijo, v kateri ste se znašli, podali napotke za nadaljnjo postopanje.

Obnova zavarovanja G24 Avto

Veljavnost sklenjenega avtomobilskega zavarovanja je navedena na zavarovalni polici. Obveznost zavarovalnice preneha po izteku 24. ure dneva, ki je v polici naveden kot dan poteka zavarovanja.

Obnova vašega zavarovanja poteka avtomatsko - za to poskrbimo mi. 30 dni pred potekom zavarovalnega leta vam bomo na vaš e-naslov poslali vse potrebne podatke za sklenitev nove police za naslednje zavarovalno obdobje skupaj s predlogom nove zavarovalne police. 

Spremembe podatkov za zavarovanje G24 Avto

V primeru spremembe vaših osebnih podatkov, na primer imena in/ali priimka, naslova, ipd., nam to nujno sporočite po e-pošti info@g24.si.

V najkrajšem možnem času vam bomo posredovali popravljeno dokumentacijo na vaš e-naslov ali po pošti.

V primeru, da želite spremeniti vsebino zavarovanja oz. zavarovalna kritja nam pošljite zahtevo za spremembo zavarovanja preko elektronske pošte na info@g24.si. Tudi za  izstavitev zelene karte je potrebno poslati zahtevo, a vsaj 5 dni pred vašim predvidenim odhodom v tujino, saj vam bomo naročeno zeleno karto poslali po pošti.

Pri spremembi kritja velja, da je spremembe mogoče izvajati v okviru ponudbe dodatnih zavarovalnih kritij, kot so bila na voljo v času sklepanja zavarovanja.

Pomembno: pri spremembi zavarovalne police, kjer se sredi zavarovalnega leta dodaja katerokoli kasko kritje, se je potrebno oglasiti na najbližjem škodnem centru z namenom ogleda vozila.

V primeru, da želite prekiniti veljavno avtomobilsko zavarovanje, morate izpolniti spletni obrazec in nam nato poslati še dokazilo o odjavi prometnega dovoljenja, na katerem je vidno, da je bilo vozilo odjavljeno iz prometa, ali potrdilo o vračilu cestne takse.

Sporočiti nam morate tudi številko osebnega računa, na katerega vam bomo vrnili del premije za preostalo dobo trajanja zavarovanja, če boste do vračila upravičeni. Skladno z zavarovalnimi pogoji bomo polico prekinili z naslednjim dnem od prejema vašega zahtevka in vam vrnili neizkoriščen del premije, ki se vrača zgolj za kritja, ki nimajo ali ne bodo imela prijavljene škode. Če je škoda prijavljena, ste dolžni poravnati celotni del premije za to kritje.

Če ste polico sklenili v roku 30 dni od preteka predhodne police, lahko oddate zahtevek za spremembo police s pomočjo spletnega obrazca. Vpisati morate datuma začetka in konca veljavnosti, številko predhodne police in številko nove police G24. Po prejemu zahtevka bomo spremenili vašo polico in vam jo popravljeno poslali na vaš e-naslov. 

Ostalo

IDD oziroma Direktiva o distribuciji zavarovanj (ang. Insurance Distribution Directive) prinaša številne novosti za vse vrste prodaje zavarovalnih storitev in za vse udeležence na zavarovalnem trgu. Ključno je predvsem to, da se na podlagi vaših potreb in zahtev, ki jih izberete pri avtomobilskem zavarovanju, ponudi zavarovanje, ki ustreza vašemu povpraševanju. Preberite si Informacijo o avto zavarovanju G24 Avto

Zelena karta je mednarodno potrdilo o zavarovanju avtomobilske odgovornosti, ki zagotavlja zavarovalno kritje v obsegu, ki ga določa pristojni zakon o obveznem zavarovanju avtomobilske odgovornosti v obiskani državi. Omogoča vozniku potovanje v 43 držav z zavarovalnim kritjem, ki je najmanj enako zavarovalnemu kritju, določenemu v obstoječi zakonodaji posamezne obiskane države.

 • Zelena karta je priporočljiva za voznike, ki nameravajo potovati v tujino. Zunaj EU je lahko tudi obvezna in jo je potrebno predložiti na meji in v primeru prometne nesreče.
 • Zelena karta je obvezna, kadar vstopate v eno izmed naslednjih držav: Albanija, Azerbajdžan, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Iran, Izrael, Maroko, Moldavija, Rusija, Tunizija, Turčija in Ukrajina. Brez nje vas na meji ne bodo spustili v državo.

Če pogosto potujete je priporočljivo, da zeleno karto izberete že ob sklenitvi zavarovanja. Kasneje lahko zeleno karto naročite prek e-pošte info@g24.si vsaj 5 dni pred odhodom v tujino. Naročeno zeleno karto vam bomo poslali po elektronski pošti na vaš e-naslov, vi pa si jo le natisnete. Od 7.7.2020 naprej zelena karta pri Generali G24 ni več zelena, ampak bela. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Za vse dodatne informacije so vam na voljo svetovalci na brezplačni telefonski številki 080 24 07 vsak delavnik med 8. in 17. uro. Pišete pa nam lahko tudi na e-naslov info@g24.si.

Pomembni dokumenti

Za informirano odločitev o sklenitvi Generali G24 avtomobilskega zavarovanja si preberite Dokument z informacijami o avtomobilskem zavarovanju G24 Avto in Zavarovalne pogoje avtomobilskega zavarovanja.