01.04.2021 | 5 min branja | Novice

Sklepanje avtomobilskih zavarovanj G24 poteka nemoteno

Kljub temu, da je Vlada RS je sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil v Republiki Slovenijisklepanje avto zavarovanj Generali G24 poteka nemoteno.  Po omenjenem odloku Vlade RS namreč velja, da:

  • se veljavnost prometnih dovoljenj podaljša,
  • se prepoveduje opravljanje tehničnih pregledov in postopkov za registracijo vozil,
  • se prepove izvajanje usposabljanj kandidatov in vozniških izpitov za voznike motornih vozil,
  • se prepove izvajanje vseh dodatnih usposabljanja voznikov,
  • se podaljša veljavnost zavarovalnih kritij avtomobilskega zavarovanja.

g24-korona.jpg

Odlok Vlade RS prepoveduje ponujanje in prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil od 1. do vključno 11. aprila 2021 (t.i. »lockdown«). Hkrati se podaljšuje čas za registracijo vozil do 9. maja 2021, kar velja za vse, ki potečejo v obdobju največ 30 dni pred uveljavitvijo vladnega odloka (1.3.2021) do 11. aprila 2021. Tehnični pregledi se v času »lockdown-a« ne bodo opravljali, vozniki ne bodo mogli opraviti niti predpisanih obveznosti za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Avtomobilsko zavarovanje v času »lockdown-a«

Avtomobilsko zavarovanje je kljub odloku potrebno obnoviti z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno začasno podaljšanje kritja. Ker bo po zaključku veljavnosti odloka na upravnih enotah in ostalih točkah za podaljšanje registracije povečana gneča, vam svetujemo, da zavarovanje uredite pravočasno.

Zavarovanje avta Generali G24 ves čas omogoča ureditev zavarovanja na daljavo s sklenitvijo preko spleta. Kljub »lockdown-u«, še vedno lahko nemoteno sklepate oziroma podaljšate zavarovanje avtomobilske odgovornosti, zavarovanje avtomobilskega kaska, zavarovanje avtomobilske asistence, zavarovanje voznika zaradi telesnih poškodb (AO plus), nezgodnega zavarovanja voznika in potnikov ter zavarovanja pravne zaščite zaradi uporabe motornega vozila.

Tokrat lahko pri sklenitvi zavarovanja tudi prihranite: s kodo 5LOCKDOWN* prihranite 5 % na celotno premijo, če je celotna premija zavarovanja vsaj 150 €. Kodo se vpiše po izbiri vseh želenih kritij na koncu drugega koraka samo preko te povezave do sklepalnika G24 Avto.

*Koda velja le v času "lockdown-a", od 1. do 12. aprila 2021.

Spremenjen urnik našega klicnega centra

Informacije prek telefona 080 24 07, klepeta na strani in elektronske pošte so vam v času »lockdown-a«na voljo vsak dan med 8. in 16. uro.  

Vsi člani ekipe Generali G24 se trudimo, da poslovanje poteka kar se da nemoteno. Zato vas prosimo za razumevanje, če bo treba kakšno minuto več počakati na prosto telefonsko linijo ali odgovor preko elektronskega sporočila.  

Kaj storiti, če se zgodi škodni primer, zavarovanje za avto je poteklo po 1. 3. 2021, novo zavarovanje pa še ni urejeno?

Za vsa avtomobilska zavarovanja, ki potečejo v času med 1. 3. 2021 in 11. 4. 2021, se uporabljajo pravila  t.i. respiro roka. Pravila respiro roka pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti (AO) določajo, da se škodo, ki se zgodi v tem času, obravnava po novi zavarovalni polici, ki jo je zavarovanec dolžan skleniti za obdobje naslednjega zavarovalnega leta

To pravilo se v času veljavnosti Odloka Vlade o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil razširi na vsa sklenjena zavarovanja, ki so vsebovana na konkretni zavarovalni polici (AK, AO+, nezgoda, asistenca itd.) ter tudi na kratkoročna zavarovanja. Pred prijavo škode je tako potrebno skleniti novo avtomobilsko zavarovanje, ki prične veljati z datumom poteka starega zavarovanja. V času vladnega odloka lahko zavarovanje sklenete na daljavo - pri G24 to storite preko spleta.

 Registracija vozil za katere ni potreben tehnični pregled 

Spletno podaljšanje prometnega dovoljenja na portalu eUprava je na voljo tudi v času »lockdown-a«. Za podaljšanje od 19.4.2020 ni več potrebna uporaba digitalnega potrdila, zato registracijo lahko podaljšate le z vnosom številke prometnega dovoljenja, številke veljavne police obveznega zavarovanja ter plačilnim sredstvom. Za plačilo so na voljo: kartice (Activa, Diners, Maestro, Mastercard, Visa), mBills, VALU Moneta ali spletna banka (Abanet, NLB Klik). 

Če za vaš avto letos ni potrebno opraviti tehničnega pregleda, lahko podaljšanje prometnega dovoljenja uredite že danes enostavno prek spleta. Pred tem pa morate imeti urejeno tudi avto zavarovanje

 Asistenca na cesti

V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence. Če potrebujete pomoč na cesti, pokličite našo brezplačno telefonsko številko 080 88 48, za klice iz tujine pa na +386 5 662 85 00.


Hvala za vaše zaupanje. 
Ekipa Generali G24