16.04.2020 | 4 min branja | Novice

Pomembno obvestilo za stranke Generali G24

Sklepanje avtomobilskih zavarovanj G24 poteka nemoteno

Kljub temu, da je Vlada RS je sprejela Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil, sklepanje avto zavarovanj Generali G24 poteka nemoteno.  Po omenjenem odloku Vlade RS namreč velja, da:

  • se veljavnost prometnih dovoljenj podaljša,
  • se prepoveduje opravljanje tehničnih pregledov,
  • se podaljša veljavnost zavarovalnih kritij avtomobilskega zavarovanja.

Odlok Vlade RS do 19. 6. 2020 podaljšuje čas za obnovo ter plačilo avtomobilskih zavarovanj, ki potečejo med 17. 3. 2020 in 19. 4. 2020. Zavarovanje pa je potrebno obnoviti z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno začasno podaljšanje kritja. Ker bo po zaključku veljavnosti odloka na upravnih enotah in ostalih točkah za podaljšanje registracije precejšnja gneča, vam svetujemo, da zavarovanje uredite pravočasno. Za vozila, ki jim veljavnost prometnih dovoljenj poteče od vključno 20. aprila 2020 dalje, morajo to veljavnost podaljšati po normalno predvidenem postopku.

Zavarovanje avta Generali G24 ves čas omogoča ureditev zavarovanja na daljavo s sklenitvijo preko spleta. Kljub situaciji s pandemijo korona virusa, še vedno lahko nemoteno sklepate oziroma podaljšate zavarovanje avtomobilske odgovornosti, zavarovanje avtomobilskega kaska, zavarovanje avtomobilske asistence, zavarovanje voznika zaradi telesnih poškodb (AO plus), nezgodnega zavarovanja voznika in potnikov ter zavarovanja pravne zaščite zaradi uporabe motornega vozila.

 

Prijava škode in sprememba v času dela centra za pomoč strankam

Ob razglašeni epidemiji korona virusa v Sloveniji in v skrbi za zdravje vseh, smo v namen olajšanja poslovanja z nami tudi pri Generali G24 z vso odgovornostjo in skrbnostjo sprejeli nekaj nujnih ukrepov:

  • Od vključno ponedeljka, 16. 3. 2020, prijavo škode opravite enostavno preko spleta, saj smo začasno zaprli škodne centre Generali po Sloveniji. Enostavno le izpolnite obrazec Obvestilo o škodi in prejeli boste navodila, kako nadaljujete z reševanjem vašega zavarovalnega primera.
  • Informacije prek telefona 080 24 07, klepeta na strani in elektronske pošte pa so vam na voljo vsak dan med 9. in 16. uro.  

Vsi člani ekipe Generali G24 se trudimo, da poslovanje poteka kar se da nemoteno. Zato vas prosimo za razumevanje, če bo treba kakšno minuto več počakati na prosto telefonsko linijo ali odgovor preko elektronskega sporočila.  

 

Pomembna informacija ob prijavi avtomobilske škode

Ker okoliščine zaradi korona virusa omejujejo socialne stike, vas obveščamo, da s prijavo škode ni potrebno pretirano hiteti.

  • Če je vaše vozilo sicer poškodovano, a tehnično brezhibno, lahko vozilo najprej uporabljate in povračilo škode uveljavite kasneje.
  • Prosimo le, da ohranite dokazno gradivo – fotografije in videoposnetke nastale škode.
  • Zaradi izrednih okoliščin v tem času torej uredite le res najbolj nujne zadeve, zaradi katerih vozilo ne sme biti v prometu (npr. razbito vetrobransko steklo). 

Če bodo nastale dodatne spremembe v postopku za prijavo škode, vas bomo o tem ažurno obveščali na naši spletni strani. Brez skrbi, vse bomo uredili, čeprav z manjšim zamikom. Več o možnostih prijave škode.

 

Kako je z obnovami zavarovanja Generali G24?

Pri obnovi zavarovanja Generali G24 ni posebnih sprememb. Kot običajno pošljemo predlog nove oziroma obnovo police, na kateri so vsa zavarovalna kritja kot ste jih imeli do sedaj. Zavarovalno kritje pa velja naprej s plačilom premije za novo zavarovalno obdobje, razen v primeru, če se zavarovanje prekine. Plačilo zavarovalne premije lahko uredite kot je navedeno v vašem obvestilu za podaljšanje zavarovalne police. Za podrobnejše informacije smo na voljo po telefonu 080 24 07.

Če je bila na vaši polici izbrana zelena karta, vam jo bomo nekaj dni po plačilu premije poslali na domači naslov z navadno pošto (in ne s priporočeno pošiljko kot običajno).

 

Kako ravnati, če se zgodi škodni primer, zavarovanje za avto je poteklo po 17. 3. 2020, novo zavarovanje pa še ni urejeno?

Za vsa avtomobilska zavarovanja, ki potečejo v času med 17. 3. 2020 in 19. 4. 2020, se uporabljajo pravila  t.i. respiro roka. Pravila respiro roka pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti (AO) določajo, da se škodo, ki se zgodi v tem času, obravnava po novi zavarovalni polici, ki jo je zavarovanec dolžan skleniti za obdobje naslednjega zavarovalnega leta

To pravilo se v času veljavnosti Odloka Vlade o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil razširi na vsa sklenjena zavarovanja, ki so vsebovana na konkretni zavarovalni polici (AK, AO+, nezgoda, asistenca itd.) ter tudi na kratkoročna zavarovanja. Pred prijavo škode je tako potrebno skleniti novo avtomobilsko zavarovanje, ki prične veljati z datumom poteka starega zavarovanja. V času vladnega odloka lahko zavarovanje sklenete na daljavo - pri G24 to storite preko spleta.

 

Tehnični pregled in podaljšanje registracije

Če bi v času od 17. 3. 2020 do 19. 4. 2020 morali opraviti tehnični pregled za avto, ga v skladu z Odlokom lahko uredite z zamikom (do 19. 6. 2020), prav tako registracijo vozila. Za vozila, ki morajo tehnični pregled opraviti od vključno 20.4.2020, veljajo običajna pravila in morajo tehnični pregled opraviti najkasneje v roku 30 dni od poteka. 

 

Registracija vozil za katere ni potreben tehnični pregled 


Izdan je novi odlok, ki od 8. aprila 2020 omogoča spletno podaljšanje prometnega dovoljenja na portalu eUprava. Za podaljšanje od 19.4.2020 ni več potrebna uporaba digitalnega potrdila, zato registracijo lahko podaljšate le z vnosom številke prometnega dovoljenja, številke veljavne police obveznega zavarovanja ter plačilnim sredstvom. Za plačilo so na voljo: kartice (Activa, Diners, Maestro, Mastercard, Visa), mBills, VALU Moneta ali spletna banka (Abanet, NLB Klik). 

Če za vaš avto letos ni potrebno opraviti tehničnega pregleda, lahko podaljšanje prometnega dovoljenja uredite že danes enostavno prek spleta. Pred tem pa morate imeti urejeno tudi avto zavarovanje

 

Asistenca na cesti

V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence. Če potrebujete pomoč na cesti, pokličite našo brezplačno telefonsko številko 080 88 48, za klice iz tujine pa na +386 5 662 85 00.


Hvala za vaše zaupanje. 
Ekipa Generali G24