18.03.2020 | 4 min branja | Novice

Pomembno obvestilo za stranke Generali G24

Zaprtje škodnih centrov in sprememba v času dela centra za pomoč strankam

Ob razglašeni epidemiji korona virusa v Sloveniji in v skrbi za zdravje vseh, smo v namen olajšanja poslovanja z nami tudi pri Generali G24 z vso odgovornostjo in skrbnostjo sprejeli nekaj nujnih ukrepov:

  • Od vključno ponedeljka, 16. 3. 2020, začasno ZAPIRAMO škodne centre Generali po Sloveniji. To pomeni, da prijavo škode opravite enostavno preko spleta. Izpolnite obrazec Obvestilo o škodi in prejeli boste navodila, kako nadaljujete z reševanjem vašega zavarovalnega primera.
  • Informacije prek telefona 080 24 07, klepeta na strani in elektronske pošte pa so vam na voljo vsak dan med 9. in 16. uro.  

Vsi člani ekipe Generali G24 se trudimo, da poslovanje poteka kar se da nemoteno. Zato vas prosimo za razumevanje, če bo treba kakšno minuto več počakati na prosto telefonsko linijo ali odgovor preko elektronskega sporočila.  

 

Pomembna informacija ob prijavi avtomobilske škode

Ker okoliščine zaradi korona virusa omejujejo socialne stike, vas obveščamo, da s prijavo škode ni potrebno pretirano hiteti.

  • Če je vaše vozilo sicer poškodovano, a tehnično brezhibno, lahko vozilo najprej uporabljate in povračilo škode uveljavite kasneje.
  • Prosimo le, da ohranite dokazno gradivo – fotografije in videoposnetke nastale škode.
  • Zaradi izrednih okoliščin v tem času torej uredite le res najbolj nujne zadeve, zaradi katerih vozilo ne sme biti v prometu (npr. razbito vetrobransko steklo). 

Če bodo nastale dodatne spremembe v postopku za prijavo škode, vas bomo o tem ažurno obveščali na naši spletni strani. Brez skrbi, vse bomo uredili, čeprav z manjšim zamikom.

 

Sklepanje avtomobilskih zavarovanj G24 poteka nemoteno

Vlada RS je sprejela Odlok o začasni prepovedi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil. To pomeni, da:

  • se veljavnost prometnih dovoljenj podaljša,
  • se prepoveduje opravljanje tehničnih pregledov,
  • se podaljša veljavnost zavarovalnih kritij avtomobilskega zavarovanja.

Na podlagi Odloka Vlade RS se do 16. 5. 2020 podaljšuje čas za obnovo ter plačilo avtomobilskih zavarovanj, ki potečejo med 17. 3. 2020 in 16. 4. 2020. Zavarovanje se obnovi z datumom poteka prejšnjega zavarovanja. V tem času, ki je namenjen za obnovo zavarovanja, je zagotovljeno tudi začasno podaljšanje kritja po prejšnjem zavarovanju. Vseeno vam svetujemo, da zavarovanje uredite pravočasno.

Zavarovanje avta Generali G24 ves čas omogoča ureditev zavarovanja na daljavo. Kljub situaciji s pandemijo korona virusa, še vedno lahko nemoteno sklepate oziroma podaljšate zavarovanje avtomobilske odgovornosti, zavarovanje avtomobilskega kaska, zavarovanje avtomobilske asistence, zavarovanje voznika zaradi telesnih poškodb (AO plus), nezgodnega zavarovanja voznika in potnikov ter zavarovanja pravne zaščite zaradi uporabe motornega vozila.

 

Kako je z obnovami zavarovanja Generali G24?

Pri obnovi zavarovanja Generali G24 ni posebnih sprememb. Kot običajno pošljemo predlog nove oziroma obnovo police, na kateri so vsa zavarovalna kritja kot ste jih imeli do sedaj. Zavarovalno kritje pa velja naprej s plačilom premije za novo zavarovalno obdobje, razen v primeru, če se zavarovanje prekine. Plačilo zavarovalne premije lahko uredite kot je navedeno v vašem obvestilu za podaljšanje zavarovalne police. Za podrobnejše informacije smo na voljo po telefonu 080 24 07.

Če je bila na vaši polici izbrana zelena karta, vam jo bomo nekaj dni po plačilu premije poslali na domači naslov z navadno pošto (in ne s priporočeno pošiljko kot običajno).

 

Tehnični pregled in podaljšanje registracije

Če bi v času od 17. 3. 2020 do 16. 4. 2020 morali opraviti tehnični pregled za avto, ga v skladu z Odlokom lahko uredite z zamikom (do 16. 5. 2020), prav tako registracijo vozila. 

 

Asistenca na cesti

V času veljave Odloka se nemoteno izvajajo storitve avtomobilske asistence. Če potrebujete pomoč na cesti, pokličite našo brezplačno telefonsko številko 080 88 48, za klice iz tujine pa na +386 5 662 85 00.


Hvala za vaše zaupanje. 
Ekipa Generali G24