11.11.2019 | 3 min branja | Blog

Smrt s strehe

Ne, ni tako zelo pomembno vprašanje, koliko bi znašala kazen, če bi vas policist pozimi oglobil zaradi slabo očiščenega avtomobila. Pomembno vprašanje je, komu in koliko ljudem bi zaradi tega lahko vzeli ali za vedno spremenili življenje.

Kaj očistiti, ko je vaš avto zasnežen?

Čiščenje zasneženega in poledenelega avtomobila pozimi je nadležno opravilo, čiščenje tovornega vozila pa še veliko težje. Čiščenje zgolj vetrobranskega stekla in zadnjega stekla še zdaleč ni dovolj, da bi lahko vozili varno in ne bi ogrožali drugih. Očistiti je potrebno tudi streho, pokrov motorja, svetila, ogledala in vsa stekla. Preden sedete za volan, pomislite na lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu.

Ko na vozilu ostane sneg...

Sneg na avtomobilu predstavlja veliko maso, zaradi katere je avto lahko nestabilen. Če boste sunkovito zavirali, lahko sneg zdrsne s strehe na vetrobransko steklo in vam zastre pogled.

Med vožnjo se hitro lahko zgodi tudi, da bo zaradi vetra ali zračnega upora sneg ali led s strehe odneslo v vozilo, ki vozi za vami. Izid takega dogodka je odvisen od reakcije voznika, ceste, ki je pred vami, in ostalih udeležencev v prometu. V obeh primerih so posledice lahko tragične in se ne končajo le pri materialni škodi.

Lahko je tudi zabavno opravilo

Čiščenje ledu in snega iz vozila je nadležno a pomembno opravilo. Ker lahko iz vsake situacije izvlečemo nekaj dobrega, lahko tudi vi začnete na čiščenje vozila gledati kot na jutranjo rekreacijo ali celo družinsko tekmovanje ali teambuilding.

Če vam nič od tega ne diši, avto enostavno pokrijte z zaščitno prevleko in čiščenju se boste izognili. Najbolj pomembno je, da ne ogrožate sebe in drugih, ko sedete za volan.

 

Ko poskrbite za snega na avtu, poskrbite še za super zavarovanje!

 

IZRAČUNAJ CENO ZAVAROVANJA G24 AVTO