05.11.2020 | 3 min branja | Novice , Blog

Drugo mnenje je vključeno v zavarovanje G24 Specialisti

Vsi zavarovanci G24 Specialisti imajo možnost koriščenja kritja drugo mnenje, ki nima čakalne dobe, zato ga lahko uveljavljate takoj po pričetku zavarovanja, ne glede na izbran paket. Drugo mnenje vam o vaši diagnozi in možnostih zdravljenja v Sloveniji in tujini izdelajo priznani zdravniki iz mednarodne mreže Advance Medical. Kljub temu, da se mnenje pripravi v mednarodni zdravniški mreži, vam bo predstavljeno v slovenskem jeziku.

my-health-assistance.jpg

Do drugega mnenja brez omejitev

  • Velja tudi za zdravstvena stanja, ki so bila že prisotna ob sklenitvi zavarovanja.
  • Izključitev bolezni ni - velja tudi za kronične bolezni in prirojene težave.
  • Pridobi se ga lahko tudi za ožje družinske člane: partnerja, starše in otroke do 21. leta.
  • Krite so tudi morebitne nadaljnje zdravstvene storitve po pridobitvi drugega mnenja (v okviru kritij izbranega paketa G24 Specialisti).

Kakšni so koraki do pridobitve drugega mnenja?

Za ostala kritja G24 Specialisti velja pravilo, da potrebujete napotnico ali izvid, iz katerih je razvidno, da potrebujte določeno zdravstveno storitev, kar pa za drugo mnenje ne velja. Do drugega mnenja le v 5 korakih:

  1. Pokličete Asistenco zdravje na 080 81 10 in pridobite odobritev drugega mnenja.
  2. V 24 delovnih urah prejmete klic zdravnika, skrbnika Advance Medical v Sloveniji.
  3. Zdravnik vam pomaga zbrati potrebno zdravstveno dokumentacijo za izdelavo drugega mnenja.
  4. Zdravniška ekipa Advance Medical izdela drugo mnenje, ki vam ga v slovenskem jeziku predstavi zdravnik skrbnik.
  5. Zdravniku lahko zastavite dodatna vprašanja in se posvetujete o nadaljnjih korakih zdravljenja.

Običajno se cene izdelave drugega mnenja gibljejo med 1.500 in 5.000 €, odvisno od težavnosti zdravstvenega stanja. Za zavarovance G24 Specialisti je izdelava drugega mnenja brezplačna, saj je krita v zavarovanju.

Drugo mnenje je lahko razlog za povrnitev upanja za ozdravitev

V evidencah zavarovalnice hranimo več primerov, kjer se je izkazalo, da je ravno drugo mnenje doprineslo k bistvenemu izboljšanju zdravstvenega stanja oseb. Eno od takšnih je tudi primer mamice, ki je zaprosila za drugo mnenje za zdravstveno stanje svoje 5-letne hčerke. 

Njena hčerka je imela atopični dermatitis oz. prirojene težave s kožo, ki se kaže v vnetju kože, srbečici, pordelosti, oteklinah in razpokanosti povrhnjice. Pri deklici je v kratkem času napredoval v zelo težko obliko in so ji zdravniki pri nas lahko le blažili simptome, niso pa je mogli pozdraviti, saj učinkovitega zdravila še ni.

Zdravnica iz mednarodne zdravniške mreže Advance Medical je v poročilu drugega mnenja posredovala podatek, da so v ZDA ravno pred kratkim razvili učinkovito biološko zdravilo, ki je tudi že odobreno in uradno priznano. Ko se je osebna zdravnica deklice povezala z zdravnico iz ZDA in ZZZS-jem, je pridobila odobritev za zdravljenje s tem novim zdravilom. Deklici se je stanje bistveno izboljšalio in mamica verjame, da bo lahko tudi ozdravela. Z omenjenim zdravilom so nato pomagali tudi drugim pacientom s podobno diagnozo.

Skleni G24 Specialisti