13.01.2021 | 5 min branja | Blog

Nakup rabljenega vozila v 8 točkah

Nakup rabljenega avta je odličen način, kako ugodneje do prevoznega sredstva. Pri tem se morate prepričati samo, da je rabljeno vozilo varno za vožnjo in izpolnjuje vaše potrebe. Preverite naš infografični vodnik za nakup rabljenega vozila in odkrijte, na kaj morate biti še posebej pozorni.

Buying_a_Used_Car_Infographic_22.12.20_SLOVENIA.png

 

Nakup rabljenega vozila zahteva previdnost in tehten premislek

Vzemite si čas in temeljito preglejte vozilo, ki vam je všeč. Prepričajte se, da je bilo vozilo redno vzdrževano in da na njem nima prikritih poškodb:

  • So ravni tekočin zadovoljive?
  • Je morda vetrobransko steklo kje opraskano?
  • Opazite kakšne sledi preteklih poškodb ali znake okvar, s katerimi vas prodajalec ni seznanil?

Priporočamo, da podatke o vozilu preverite na strani Avtolog in se prepričate o resničnosti podatkov. Opravite testno vožnjo in prisluhnite motorju. Če ste v dvomih, ne skoparite z vprašanji za prodajalca. Naj vam ne bo nerodno odkorakati stran, če vas slišano ne bo prepričalo. Samo na ta način boste našli najboljši rabljeni avto zase.

Pri prenosu lastništva bodite še posebej previdni in se prepričajte, da bo vse potekalo po predpisih. Pred podpisom kupoprodajne pogodbe za avta preverite cene in željena kritja avto zavarovanja. Sklenitev dobrega avto zavarovanja je pri nakupu rabljenega vozila ključnega pomena. Nikoli namreč ne veste, kdaj se vam kaj zgodi ali boste na cesti potrebovali pomoč.

Tokrat lahko prihranite dodatnih 5 % in ceno avto zavarovanja za izbrani avto s kodo 5XG24* enostavno in hitro preverite s klikom na spodnji gumb:

INFORMATIVNI IZRAČUN CENE AVTO ZAVAROVANJA S KODO ZA POPUST


* Kodo za popust 5XG24 se vpiše v polje za kodo po tem, ko ste izbrali vsa želena kritja (na koncu 2. koraka sklepalnika) in se obračuna, če je celotna premija zavarovanja vsaj 150 €. Koda velja do 31.3.2021.