17.11.2020 | 4 min branja | Blog

Kakšno zdravstveno zavarovanje potrebujete?

Naše zdravje je vedno na prvem mestu. Prihranite sebi in svojim dragim stres ob neprijetni diagnozi in razmislite o  zdravstvenem zavarovanju. Če ob poplavi novosti in podatkov o našem zdravstvenem sistemu tudi vi postanete zmedeni, smo vam v nadaljevanju pripravili nekaj nasvetov in informacij, ki vam bodo prišle še kako prav.

ortopedinja-pregleduje-pacienta-g24-specialisti-red.jpg.PNG

Zdravstveno zavarovanje v Sloveniji

V Sloveniji je sistem zdravstvenega zavarovanja sestavljen iz dveh stebrov. Obvezno zavarovanje vključuje vse državljane in vanj prispevajo vsi davkoplačevalci. Ker pa t. i. osnovno zavarovanje ne krije vseh zdravstvenih storitev v celoti, je treba te včasih tudi doplačati. Da bi se izognili morebitnim dodatkom za operacije, specialistične preglede in uporabo strokovnih medicinskih pripomočkov, je treba skleniti še prostovoljna zdravstvena zavarovanja.

Kako deluje dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Če za temeljne storitve zdravstvene oskrbe v Sloveniji poskrbi država, je posameznik sam odgovoren za sklepanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Dopolnilno zavarovanje krije razliko do polne cene zdravstvenih storitev, ki jih obvezno ne predvideva. Brez dopolnilnega zavarovanja bi torej za večino zdravstvenih pregledov in storitev morali seči globoko v svoj žep. Stroški lahko sežejo tudi do čez tisoč evrov na storitev. Zato poskrbite za svoje zdravje in sklenite dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Kako pa se lahko še dodatno zavarujete?

Vemo, da nesreča res nikoli ne počiva. Zato pa imate lahko vedno ob sebi še posebno zdravstveno zavarovanje G24 Specialisti. To bo poskrbelo za vas, če bi morali zaradi bolezni ali nezgode kar najhitreje in brez čakalnih vrst do pregleda pri specialistu ali na dodatne preiskave. Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali najti najustreznejšega strokovnjaka ali drugo mnenje, da bi kar najhitreje prišli do dna vaše težave. Znano je, da se lahko čakalne dobe za dodatne preglede vlečejo leta in leta. Zakaj jih ne bi preskočili s storitvijo G24 Specialisti in do želenega pregleda prišli v pičlih sedmih dneh ali pa se z izbranim zdravnikom posvetovali kar v elektronski obliki? Izberite si paket po svoji meri in pozabite na neprijetne zdravstvene tegobe.

Kakšno zdravstveno zavarovanje potrebujete?

Zdravstvena zavarovanja običajno nudijo široko paleto zdravstvenih storitev in svetovanja. Mesečno se premije razlikujejo glede na starost zavarovanca in na izbrani paket z različnimi zavarovalnimi vsotami. Mali paket zdravstvenega zavarovanja G24 Specialisti zajema specialistično obravnavo, diagnostične preiskave, pridobitev drugega mnenja, strokovne posvete, psihološko pomoč in načrt zdravljenja. Srednji krije še predpisana zdravila, izdana na beli recept, in ambulantno fizioterapijo. Veliki paket vključuje tudi tiste operativne posege, za katere so čakalne dobe praviloma daljše.

Koliko znaša zavarovalna premija za G24 Specialisti?

Na ceno zavarovanja G24 Specialisti vpliva več dejavnikov, med drugim starost zavarovanca in njegove navade, že prisotne bolezni in če se ukvarjate z nevarnimi športi. Zakaj bi torej tvegali svoje zdravje in čakali v nedogled na pregled? Vzemite zdravje v svoje roke in preučite vse možnosti in priložnosti zdravstvenega zavarovanja.

Izračun cene zavarovanja G24 Specialisti